Welkom

Liesbeth Korpershoek is zangeres, zangpedagoog en logopedist. Ze studeerde jazz- en klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1999 behaalt ze er cum laude haar Masterdegree met een didactische aantekening. Vervolgens zong ze in vele producties en heeft ze jaren haar eigen jazz quintet LKQ gehad waarmee ze rond toerde door binnen- en buitenland en waarmee ze een aantal platen maakte.

 
Ze is een dochter van een violiste en een contrabassist uit het Noord Nederlands Orkest. Muziek werd haar dus met de paplepel in gegoten. Ze groeide op in Leeuwarden waar ze is begonnen met vioolspelen in het Frysk Jeugd Orkest en waarmee ze toerde door Europa. Rond haar twintigste is ze overgestapt van de viool naar de zangstem.
Naast het zingen is Liesbeth ongeveer 25 jaar gepassioneerd zangpedagoog.Ondertussen is ze zich blijven ontwikkelen in stemmethodieken en is ze Certified Master Teacher (CMT) in de Estill Voice Training (EVT) methode geworden en ze volgde masterclasses in de CVT- (complete vocal technique) en de Lichtenberger methode. Tevens is ze sinds 2008 afgestudeerd logopedist aan de Hogeschool Utrecht (met als specialisatie stem, adem, stotteren en NT2).

Ze is 10 jaar als docent zangtechniek, ensemblezang, logopedie (stemexpressie) en muziektheorie verbonden geweest aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts van de Hanzehogeschool in Groningen.
Vanaf september 2021 geeft ze stem- en zangcoaching bij Klankrijk Drenthe.
Ze zingt recentelijk als freelancer bij de vierstemmige a capella groep
The Serenade Sisters. Sinds 2020 is ze zangeres en liedjesschrijver van het Lac Ensemble.